Over deze website


Deze website is splinternieuw. Ontstaan op 28 juni 2012.

Maar hij handelt over bijna 100 jaar geschiedenis van het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Alkmaar.

Het Sint Elisabeth Ziekenhuis was één van de twee voorlopers van het huidige Medisch Centrum Alkmaar (MCA) en heeft bestaan van 1925 tot aan de fusie met het Centraal Ziekenhuis in 1974. Daarna zijn de gebouwen nog tot 2001 in gebruik geweest door het MCA.

 

Het MCA kent een historische commissie. Deze commissie stelt zich ten doel de historie van het MCA en haar voorgangers te bewaren en te tonen aan eenieder die daar geïnteresseerd in is. De historische commissie beschikt over een groot archief met foto's, documenten, apparatuur, curiosa, enz. Via deze website kunnen wij een deel van deze collectie toegankelijk maken voor iedereen.

 

Alle foto's op deze website zijn vrij van auteursrechten. Ze worden getoond in een vrij klein formaat. Als u wilt beschikken over een foto in een grotere resolutie kunt u contact opnemen met de webmaster (zie contact)

 

De website is met grote zorgvuldigheid opgebouwd. Bij nog in leven zijnde personen die op foto's getoond worden is toestemming gevraagd aan de betreffende persoon, tenzij de foto al eerder geplubliceerd is in boek, tijdschrift, enz.

U kunt altijd bezwaar maken tegen de publicatie van een bepaalde foto; wij zullen deze dan zo spoedig mogelijk verwijderen.

 

Tenslotte:

De website is nog vrijwel leeg. De komende weken en maanden zal deze telkens aangevuld worden met fotomateriaal uit het verleden. Bezoek de site daarom regelmatig.

Veel plezier bij het bekijken.